Algemeen

<<Terug
 • AED’s in buurten - budget beschikbaar

  AED’s in buurten - budget beschikbaar

  21 januari 2019

  Initiatievenfonds stelt budget beschikbaar voor AED’s in buurten 

  Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Hoe sneller je een AED inzet bij een hartstilstand, hoe groter de overlevingskans. 

  Het Initiatievenfonds Uithoorn en de Kwakel hecht waarde aan buurtinitiatieven, maar zeker ook aan gezonde en veilige buurten. Om die reden vinden wij het van belang dat er voldoende AED’s aanwezig zijn in Uithoorn en de Kwakel. Om de aanschaf hiervan door de bewoners van buurten gezamenlijk te stimuleren is er een budget gereserveerd voor buurten die nu een inzamelingsactie starten om een AED bij elkaar te krijgen via www.buurtAED.nl.

  Je krijgt op deze manier al de eerste tenminste 1000 euro korting bij aanschaf en het initiatievenfonds is bereid om (maximaal) de laatste  500 euro bij te dragen. Op deze manier sluiten wij aan bij de bestaande en lopende actie van de Hartstichting en Philips. Het maximaal beschikbare budget voor deze actie vanuit het Initiatievenfonds is 10.000 euro. Het is dus wel zaak om er op tijd bij te zijn om er zeker van te zijn dat je gebruik kunt maken van deze bijdrage!


  In Uithoorn is de Stichting AED Uithoorn actief. Op het moment dat je voor jouw straat overweegt een AED aan te schaffen, adviseren wij eerst contact op te nemen met deze stichting voor advies. Kijk op hun website voor meer informatie of neem contact op met Ria van Geem via aed-uithoorn@live.nl of 0297-560160.

  Met vragen of om gebruik te maken van het beschikbare budget kun je een e-mail sturen naar info@initiatievenfondsuithoorn.nl